+4673-7200711

Press

REF:
"Tirild Oftedal är en mycket duglig formgivare och utställningsarkitekt (...) som snabbt utför uppdragen och aldrig missar leveransdatum."
Krister Brood, docent Naturhistoriska riksmuseet.

 

DET HANDLAR OM ATT VÅGA

"Ingen skräckpropaganda används. Budskapet är att inte försöka skrämmas eller förstöra glädjen med kärlek och sex. Det handlar om att leva livet och våga vara rädd om sig. (....) Det finns gott om tittskåp och luckor att öppna. Formgivarna har använt starka färger som målats direkt på stora skärmar. Budskapen är anslående och tänkvärda."
Uno Gradin för Tidningen Ångermanland 04-09-11

"Tirild Oftedal är frilansande formgivare och har ställt samman en utställning om HIV, (.....) Hon har delat in utställningen i ett antal rum i varierande kulörer. Utmed väggarna kan man se ordspråk, citat och illustrationer. Humor blandas med allvar."
Jonas Karlsson för Norra Skåne 00-08-22

"Med humor, färg och poesi ska ungdomar göras medvetna om riskerna med oskyddat sex. (....) Formgivare Tirild Oftedal vill slå fast kopplingen mellan HIV och erotik redan från början." 
Åsa Pearce för Kristianstadbladet 00-08-18.

 

RIDDARTID - sköna riddare och tappra jungfrur

"Riddartid var en utställning som drog mycket publik, särskilt barnfamiljer och skolklasser från de lägre stadierna. Försäljningen i museibutiken ökade till följd av detta. Riddartid var helt enkelt en lyckad utställning."
Åsa Marnell på Livrustkammaren i museets utvärdering av utställningen 00-08-01.

 

KRYP! -småkryp i jätteformat

"Lite längre in i salen kryper riktiga, levande insekter omkring. Där går det bra att studera husdjur som mjölbaggar, ängrar och mal utställda i sina naturliga miljöer; i ett uppbyggd kök, i mjölpåsar och i ullkläder."
Lena Haglund för TT, 94-10-20

KRYP! är ett exempel på den nya typen av utställningar som museerna jobbar fram för att locka folk i dessa multimediatider."
Petra Aschberg för iDAG

"Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm erbjuder dig att stiga in i en gigantisk insektsvärld. Det handlar om småkryp i storformat."
Norrköpings Tidningar  94-10-13

"Nästa helg öppnar en spännande utställning på Naturhistoriska museet i Stockholm. "Kryp - småkryp i jätteformat" heter den. Utställningen ger besökarna fina möjligheter att studera småkrypen själva."
Hallandsposten 94-10-15.

 

DINOSAURIERNAS ÅTERKOMST

Dinosauriernas återkomst slog publikrekord när den öppnades i lördags."
Brita Svedlund för Dagens Nyheter.

"Utställningen  KRYP! -småkryp i jätteformat, är uppföljaren till Dinosaurieutställningen på Naturhistoriska som fick enorm uppmärksamhet. 

Petra Aschberg för iDAG

© Tirild Oftedal 2007